Site Overlay

Preberi več o znamki Jacuzzi®

Beseda Jacuzzi® je več kot le ime – jacuzzi je pravzaprav postal sinonim za masažni bazen. Je pionir, izumitelj in inovator ter vodilni proizvajalec masažnih bazenov na svetu.

Vse se je začelo na začetku 20. stoletja, ko je 7 bratov v upanju na boljše življenje, emigriralo iz sosednje Italije v Združene države Amerike. Z osredotočenostjo, predanostjo, srčnostjo in poslovno žilico, so bratje Jacuzzi revolucionirali industrijo črpalk. Najprej so izdelovali propelerje in avione ter črpalke na področju kmetijstva, kasneje pa jim je pridobljeno znanje omogočilo, izdelavo črpalk na popolnoma novem in takrat še neznanem področju hidromasaž.

Za očeta masažnih bazenov velja Candido Jacuzzi, ki je izumil prvo prenosno hidromasažno črpalko. Navdih za izum je bil sin Ken, ki je zbolel za hudo obliko revmatoidnega artritisa. Spoznal je, da lahko z redno hidromasažo lajša simptome sinove bolezni. Posebnost črpalke J-300 je bila mobilnost, saj je lahko vsako banjo spremenila v terapevtsko. Črpalko je enostavno postavil v banjo, jo vklopil in s tem omogočil sinu terapevtsko hidromasažo kar doma.

Takrat se je Candido odločil, da bo s svojim izumom pomagal tudi drugim. Prvi kupci njegove nove črpalke so bile bolnišnice in šole. Tehnologija se je z leti izpopolnjevala kar je omogočilo integracijo črpalke v samo kad oziroma bazen ter izdelavo šob, ki so z mešanico curka vode in zraka omogočale hidromasažo. Tako so nastali pri sodobni masažni bazeni, ki so sčasoma postali dostopni širši javnosti. Povpraševanje se je povečevalo in blagovna znamka Jacuzzi® je postala pojem za kakovost produktov in pestrost ponudbe. Danes lahko masažne bazene Jacuzzi® kupite na več kot 1000 lokacijah v 77 državah sveta. Tudi po več kot 60 letih ostajajo inovacijska gonilna sila v industriji hidromasaž.

 

J585 zunanji jacuzzi v mraku z ambientalno osvetlitvijo
Copyright © 2024 Selfness. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes